Ytterligere 1500 i støtte til havnearbeiderne

Skrevet . Publisert i Artikler

Norsk Havnearbeiderforeninghar sendt ut en oppfordring om økonomisk støtte til de streikende i havnene i Stavanger, Mosjøen og Tromsø. 

Rogaland distrikt av NKP og NKP Midt-Norge har begge bevilget beløp til de streikende havnearbeiderne, nå:

Østfold NKP har bevilget 1 500 kroner til havnearbeiderne.

Etter to dager med mekling 16. og 17. august, og fem timer på overtid, valgte Transportarbeiderforbundet og NHO Logistikk og Transport å ta pause i meklingen. Partene snakker sammen i pausen, men det vil ikke komme noen avgjørelse før riksmekleren samler parten på ny klokken 10:00 den 23. september. Da vil de ha frem til midnatt på å komme til enighet.

- Vi jobber med de kravene som er framsatt i forhandlingene og de konfliktene som har vært i havnene de siste årene, sier forbundes leder Lars Johnsen til nettstedet Frifagbevegelse.no; Vi ser på om det er noe som kan bli en del av en total meklingskløsning. Vi er i en veldig spesiell situasjon siden vi har hatt nesten tre års konflikt før denne meklinga, og problemene bare øker i omfang. Vi må prøve å finne en total løsning for havnearbeiderne, for sjøtransporten og for Havne-Norge.

Ved midnatt 23. september kan en streik bryte ut i hele havnenorge; Men allerede har havnene i Stavanger, Mosjøen og Tromsø vært ute i åpen konflikt i nesten 3 år.

Bidrag kan gis til havnearbeiderne via kontonummer: 3060.19.62566

Leder for Østfold distrikt: Dag Norum

(Bildet: Trond Thorvaldsen/Fredrikstad blad)

Utskrift