Kundeministrene – gjør en dårlig handel til rævva (shithole) pris

Skrevet . Publisert i Runas Røde Råd

Mens helt vanlige folk er opptatt med å diskutere hva som er etisk riktig flørting og ikke, «dater» stats(kunde)minister Solberg (H) og utenriks(kunde)minister Eriksen Søreide (H) usjenert, frekt og freidig Trump & Co. Handelskapitalismens kundeministre selger seg til USA med gigant underskudd for Norge. Har vi råd til denne dårlige handelen?

Nei, Trump er en kynisk business-mann og dette er hans arena. Presidenten er en kost - nytte kapitalist av verste sort. Hadde han ikke tjent noe på et bilateralt møte, hadde han ikke kastet bort tiden sin på det.

Mens Solberg skryter av at Norge bidrar til 470 000 arbeidsplasser «over there» går brukere/klienter/kunder arbeidsledige her hjemme. Kundeministeren blidgjør presidenten med Norges handelsunderskudd til USA på grunn av USAs gode produkter, og han konstaterer at de lager verdens beste militære utstyr.

Statsministeren roser USA som Norges viktigste allierte i NATO, noe som koster nordmenn 2 % av BNP. Hva kunne arbeiderklassens kunder brukt 56,18 milliarder kroner (2% av BNP i 2017) på mon tro? Ikke krig, i alle fall. Nei, kunden, de trenger flere trygge sosiale- og arbeiderrettigheter og en fredelig fremtid, minister.

Men fremtiden ser dessverre annerledes ut; utenriksministeren beskrives som en stjerne i særstilling av USAs mektigste sikkerhetspolitiske trio i Washington. Jens Stoltenberg er NATOs generalsekretær i to nye år. Dette lover ikke godt!

Trump får hele globen til å tro at Erna er godt likt hjemme. Men da må de tro om igjen. Her hjemme er det stort sett finanskapitalistene som setter stor pris på henne. Hun har jo gitt dem billig arbeidskraft og millioner i skattelette. Kundene som har fått smake pisken er av en annen oppfatning.

Handelspartner Trump er med dette møtet overbevist om at Norge er en god kunde og en bedre alliert kunde, og det som selges og kjøpes er krigsforberedelser. Han gleder seg over Norges kjøp av jagerfly (var det 35 stk. F52 eller 52 stk. F35? Det holder han til synelatende ikke rede på, til den nette sum av nesten 300 milliarder av norske kunders kroner) og at Norge skal kjøpe flere. Derfor vil han styrke NATO samarbeidet. Dette er jo lønnsomt!

Fredsnasjonen Norge har stått, og står, skulder ved skulder med USA på slagmarken verden over. Derfor takker Trump Norge for innsatsen i Afghanistan og Irak, noe som drepte ca. 3500 sivile årlig i Afghanistan og ca. 650 000 sivile til sammen i Irak. De mener; hva er menneskeliv mot krigsprofitt?

Handelsrutene i nordområdene må sikres, for enhver pris. Russland sier aldri mer krig på eget territorium. Med alle NATO-basene som er etablert i Nord-Norge, utstasjonering av amerikanske soldater der og motorveiene som bygges nordover gjennom Europa, blir det igjen kjærkomment for nordmenn å være velkommen som flykninger til USA, når Norge blir en del av slagmarken i Norden. Rasisten Trump ønsker nemlig heller innvandring av den ariske rase inn i varmen, enn folk fra Afrika.

Miljø kunne ikke bli et stort tema, fordi Parisavtalen skader USAs økonomi og hindrer forretningenes konkurranseevne, sier presidenten profitøren rett ut. Kapitalismen har indre motsetninger, og profittratens fallende tendens, gjør det ulønnsomt å investere i resirkulering og gjenbruk. Det kan bli kommersielt lønnsomt å bidra til lavere utslipp en gang i fremtiden, lover den norske kundeministeren. Avtalen har jo gitt Norge handelsavtaler som skaper arbeidsplasser i USA, og handelsoverskudd hos amerikanske bedrifter på salg av Tesla. Trump blir NESTEN overbevist til å revurdere Parisavtalen.

Dette møtet, med lovnad om voksende økonomiske bånd og vekst, er lykken for de få statskapitalistene her hjemme, og for de få som nyter godt av handelsoverskuddet i USA. Den eneste løsning for oss andre er å gå løs på systemet med klassisk arbeiderklassekamp! Krigsplanene deres må stanses! Vi må redde vår jord! Eller skal vi finne oss i at kundeministrene satser all bærekraftig fremtid, for at Norge kanskje får et sete i FNs sikkerhetsråd med på kjøpet? Nei, kamerater!

Utskrift