Stopp volden! Gi oss fred!

Skrevet . Publisert i Midt-Norge

Det er en pågående kriminell offensiv fra den israelske okkupasjonsstyrken mot det palestinske folk. I relativ stillhet har Israels militære maskin i oktober utført konstante angrep i de okkuperte palestinske territoriene, det skytes med skarp ammunisjon, boligområder bombes, palestinere blir arrestert, hus rives og områder stenges for fri ferdsel.

Resultatet av disse forferdelige handlingene, hvor Israel forsøker å underkue det palestinske folket, er 60 drepte, inkludert mange små barn; 56 av disse palestinere; 8 israelere. Over 2000 skadde palestinere, og 83 skadde israelere. Israel har arrestert over 650 palestinere i oktober, de fleste under 20 år; Israel ønsker ikke fred, de ønsker at nye generasjoner skal vokse opp i en virkelighet bestående av vold, død og undertrykkelse. Den israelske aggresjonen mot det ubevæpnede palestinske folk har igjen fått gro uten å bli møtt med internasjonalt press.

Hva kan vi gjøre? Vi er jo bare lille Norge?

Vi kan gjøre mye; Norske offentlige og private institusjoner har bånd til Israel gjennom utveksling, handel og næringslivssamarbeid. Investeringer fra den norske stat, norske kommuner og private fond og banker til Israelske og internasjonale selskap som deltar i okkupasjonen kan stanses. Da vil Israel lytte; Stopper vi pengene, så stopper vi økningen av vold og hatretorikk fra israelsk side.

Norges Kommunistiske Parti forblir konsekvent på siden til det palestinske folk, og partiet kaller på arbeiderklassen og alle andre lag av det norske folk til å uttrykke sin solidaritet ved å kreve at de norske styresmaktene tar grep. Uavhengig av farge på regjering, så gjør Norge seg medskyldig i Israels okkupasjon og undertrykking ved å forholde seg taus og uten handling.

Kampen til det palestinske folk for en uavhengig og bærekraftig nasjon med øst-Jerusalem som dens hovedstad - uten en skammens vegg, uten den barbariske israelske okkupasjonen – er en rettferdig kamp. Stopp volden! Gi oss fred!

 

Geir Skavern,

Distriktsleder,

Norges Kommunistiske Parti,

Midt-Norge

Utskrift