Henda av kommunistene!

En delegasjon bestående av medlemmer blant annet fra KKE og KNE (De greske ungkommunistene), blant disse flere sentralkomitemedlemmer og seksjonsleder i organisasjonene, deltok torsdag 10. juli i en demonstrasjon ved den Ukrainske ambassaden i Athen, for å vise sin misnøye mot det ukrainske justisdepartementets krav om å gjøre Ukrainas Kommunistiske Parti ulovlig. Medlemmene fra KKE leverte sitt syn skriftlig til Volodymyr Shkuro, den ukrainske ambassadør til Hellas.

Les KKEs brev til den ukrainske regjeringen her…

 

 

Det greske kommunistpartiet (KKE) fordømmer den reaksjonære regjeringen i Ukraina, som 8. juli 2014 bragte videre de juridiske prosedyrene for å forby Ukrainas Kommunistiske Parti, under påskudd av dets angivelige «anti-konstitusjonelle aktivitet».

Vi betrakter denne uakseptable og udemokratiske konspireringen mot kommunistene i Ukraina som relatert til opptrappingen av den morderiske militære offensiven som den ukrainske regjering har sluppet løs i Øst-Ukraina, så vel som planene for intensivering av den anti-folkelige offensiven mot arbeiderklassen og de fattige i Ukraina; for gjennom dette å legge best til rette for monopolenes profitt.

Den ukrainske regjering, som åpent er støttet av EU, IMF og USA, i ly av deres konkurranse med Russland, søker å forby alle andre politiske stemmer som går i mot disse folkefiendtlige planene. I denne hensikt initieres politisk forfølgelse med sitt første mål: Ukrainas Kommunistiske Parti. På denne måten fjernes det siste «fikenblad» fra det borgerlige demokratiet, noe som demonstrerer at i Ukraina spiller fascistiske, anti-kommunistiske organisasjoner en spesiell rolle i myndighetenes administrasjon. Disse er i direkte ideologisk og politisk slekt med nazismen. Disse er krefter som har klatret til regjeringsmakt med støtte fra mektige lokale forretningsinteresser og fremmede makter.

Målet med å forby Ukrainas Kommunistiske Parti og kriminaliseringen av aktiviteten til ukrainske kommunister er en handling som er tar sikte på alle ukrainske arbeider, deres demokratiske rettigheter og friheter, og vi er kategorisk i mot det.

Vi uttrykker vår solidaritet med Ukrainas Kommunistiske Parti!

Anti-kommunismen vil ikke lykkes!

Henda av kommunistene!

 

 

Denne artikkelen er skrevet av Geir Skavern (NKP Midt-Norge), og tar utgangspunkt i KKEs uttalelse offentliggjort 11.juli 2014. Uttalelsen er tilgjengelig på engelsk her:

http://www.solidnet.org/greece-communist-party-of-greece/cp-of-greece-protest-at-the-ukrainian-embassy-en

Utskrift E-post

Norges Kommunistiske Parti

 Bokmål -  Nynorsk -  Engelsk

Besøksadresse  Helgesensgate 21, Oslo
Kontaktskjema finner du her Distriktene finner du her
Postadresse Kiledalen 21, 4619 Mosby

Organisasjonsnr: 985 002 967 - Telefon: 994 51 476 (leder) - Kontonr: 7878 05 37247

ARBEIDERMAKT
MOT KAPITALMAKT!