Stans deres drift mot død!

Norges Kommunistiske Parti (NKP) observerer med tungt hjerte utviklingen vi ser i Israel og Palestina.

Tre unge israelske gutter har siden 12. juni vært savnet. Mandag 31. juli ble disse ungdommene, Naftali Fraenkel, (16), Gilad Shaar (16) og og Eyal Yifrah (19), funnet drept. Disse drapene skulle aldri ha skjedd. NKP beklager alle drap, men vi må gå sterkt imot at de tre drepte brukes kynisk i en ny offensiv mot det palestinske folk.

Nok en gang vil uskyldige palestinske liv gå tapt, mot en væpnet overmakt, et israelsk krigsmaskineri sin motstander overlegen.

 

 

Nok en gang vil uskyldige palestinske liv bli ofret, til fordel for interessene til EU og USA, til fordel for interessene til EU og USAs hjerteløse borgerskap, som setter penger foran menneskeliv. Det kan ikke være tvil om at Israels undertrykkelse og overgrep mot det palestinske folk aldri har kunne funnet sted uten EU og USAs kalde samtykke. Våre kommunistiske søsterpartier i Israel og Palestina har protestert mot masse-arrestasjonene på Vestbredden; hvor den israelske hæren har arrestert over 500 palestinere og drept 9, hvor av 2 tenåringer, siden 12. juni.  Israelske styrker har gjennomført luftangrep mot Gazastripen nærmest hver natt siden 12. juni, hvor de har drept og såret et utall antall uskyldige palestinske borgere. Kilder innen det israelske forsvaret oppgir at den pågående «Operation Brother’s Keeper» var planlagt lenge i forkant av, og har ingen sammenheng med, bortføringen av de tre israelske ungguttene.

De tre bortførte israelske ungdommene ble funnet død mandag 31. juli. Luftangrepene mot Gaza og arrestasjonene på palestinsk land har tiltatt ytterligere. Israelsk politikere roper nok en gang på blod; Israels statsminister Benjamin Netanyahu kjører sin krigstørste, nasjonalistiske og fascistiske retorikk: «De hyller døden og vi hyller livet. De hyller ondskap og vi, medlidenhet». Nok en gang står Palestina på terskelen til ruin, påført av en okkupasjonsmakt. Må vi nok en gang bli tvunget til å se på at ingen griper inn?

NKP støtter det palestinske folkets kamp for frihet mot den israelske okkupasjonen.

NKP fordømmer Israels morderiske militære operasjoner på Gazastripen, og de voldelige og dødelige aksjonene på Vestbredden.

NKP krever at den norske stat umiddelbart stanser alt samarbeid med Israel frem til Israel trekker alle nybyggere og militære styrket ut av de okkuperte områdene fra 1967, river den forkastelige apartheid-muren, frigir de palestinske politiske fangene i Israelske fengsler og løfter alle blokader mot palestinere på Vestbredden og Gaza.

 

Jørgen Hovde, leder

Svend Haakon Jacobsen, generalsekretær 

Norges Kommunistiske Parti

Helgesensgt. 21, 0553 Oslo

E-post: nkp@nkp.no

Utskrift E-post

Norges Kommunistiske Parti

 Bokmål -  Nynorsk -  Engelsk

Besøksadresse  Helgesensgate 21, Oslo
Kontaktskjema finner du her Distriktene finner du her
Postadresse Kiledalen 21, 4619 Mosby

Organisasjonsnr: 985 002 967 - Telefon: 994 51 476 (leder) - Kontonr: 7878 05 37247

ARBEIDERMAKT
MOT KAPITALMAKT!