Verdensmesterskapet: Brev til det colombianske landslaget i fotball

Skrevet . Publisert i Midt-Norge

 

Fra FARC-EPs fredsdelegasjon:

 

Kjære trener, først av alt, våre respektfulle hilsninger til deg, ditt tekniske team og til hele laget.

Snart vil den første kampen mot Hellas finne sted innenfor rammen av Verdensmesterskapet 2014, og vi vet at forventningen og de ​​gode ønskene fra landet i sin helhet vil være til inspirasjon. Innenfor denne konteksten, ønsket vi å uttrykke vår takknemlighet, vår stemme til oppmuntring og ønsker om suksess og ære på den brasilianske torv.  

På vegne av geriljasoldatene i FARC, nå i dialog for fred med sosial rettferdighet for alle, gjentar vi vår beundring for hvert skritt på veien for å komme til VM, og vi håper at de nye triumfer vil fryde hjertet til alle og en hver av våre landsmenn. Vi vil være med laget i tykt og tynt; Vi vil følge dere til slutten, og vi håper at sammen med laget som representerer det Colombia vi ønsker å se samlet, uttrykket for det forente land vi er, vil vi satse alt på å oppnå fred.

«Vi har alle drømmen om at fotball, på veien til respekt og toleranse, kan tilby oss et øyeblikk av glede og underholdning som roer samvittigheten og hjelper til med å finne veien til forsoning»

Som uttrykt av den uruguayanske forfatteren Eduardo Galeano i sin bok "Fotball i sol og skygge", dessverre, "er fotball og hjemland alltid bundet sammen, og politikere og diktatorer spekulerer ofte med disse to bånd til identitet". Men vi har alle drømmen om at fotball, på veien til respekt og toleranse, kan tilby oss et øyeblikk av glede og underholdning som roer samvittigheten og hjelper til med å finne veien til forsoning.

Varm omfavnelse, styrke og intelligens til Mario Alberto Yepes som kaptein, til James Rodriguez og hele VM-laget, inkludert verdifulle menn som "Tiger" Falcao, som Aldo Leao, Perea eller Muriel. De kan ikke delta, men de har bidratt mye for å gjøre det mulig for oss å være i Brasil.

Til slutt, som James sier, "det er drømmer, vi må få dem til å bli virkelighet med ydmykhet og ønske. Vi vil prøve å komme så langt som mulig", og at de beste drømmene, det største ønske og beste forsøk, kan være for fred i Colombia. Med folk som deg, vil vi komme langt.

 

Broderlig hilsen,

Fredsdelegasjonen av FARC-EP

 

Utskrift