Kjære Kamerater! Appell fra Ukrainas Kommunistiske Parti

Skrevet . Publisert i Midt-Norge

Den sittende Ukrainske regjering gjennomfører en politikk som skaper vanskelige forhold for Ukrainas Kommunistiske Parti, regjeringen vil også presse frem et forbud på partiets aktivitet. Førstesekretær og parlamentsmedlem for Ukrainas Kommunistiske Parti, Kamerat Petro Symonenko, beskriver  her situasjonen for partiet i Ukraina og de utfordringene de står overfor. Ved å egge til hat og fremmedfrykt, skriver Symonenko, provoserer den nåværende Ukrainske regjeringen frem sosiale konflikter og forhold som legger til rette for en borgerkrig.

 

 

Appell

fra sentralkomiteen

i Ukrainas Kommunistiske Parti

Kjære Kamerater!

Den nåværende Ukrainske regjering gjennomfører en politikk for å skape utålelige forhold for eksistensen til Ukrainas Kommunistiske Parti, så vel som å presse frem et forbud på dets aktivitet.

Vi informerer dere om at Ukrainas hemmelige etterretningstjeneste aktivt samler materiale på aktiviteten til det kommunistiske parti, forfalsker KPU-dokumenter, oppretter aktivist databaser, ved hjelp av kontrollerte radikale ødelegger de eiendeler og eiendom, forbyr valgkamparbeid med velgerne, så vel som organisert moralsk press og fysiske angrep på medlemmer av det Ukrainske parlament og ledere av regionale partikomiteer.

I dag er offentlig kjent at Ukrainas justisdepartement forventer bidrag fra den hemmelige etterretningstjenesten, og vil kreve at den Ukrainsk høyesterett utsetter et forbud mot det Ukrainske Kommunistiske Parti.

Ledende myndighetspersoner i Ukraina er ansvarlige for denne aktiviteten. Blant disse er lederen for det nasjonale sikkerhet- og forsvarsråd, Andriy Parubiy, lederen for Ukrainas hemmelige etterretningstjeneste, Valentyn Nalyvaychenko, lederen for parlamentet og fungerende President i Ukraina, Oleksandr Turchinov osv.

De godkjenner en hard behandling av alle Ukrainske Kommunister, som er den eneste politiske kraften som alltids har søkt etter en politikk i forsvar av vanlige folk interesser. Ukrainas Kommunistiske Parti representerer nå en reell trussel mot den nåværende regjeringen, ved dets integritet og samhold. Ukrainas Kommunistiske Parti er en link for millioner av mennesker som er misfornøyd med handlingene til myndighetene og deres allierte – de ultra radikale kreftene.

Ved å stille spørsmålet om vold ovenfor denne forkastelige politiske kraften, gjentar den nåværende regjering sin anti-folk, anti-stat og splittende politikk, som bruker dobbelstandarder under dekke av å kjempe for «europeiske» verdier. De motsier seg selv, og med det transformerer Ukraina til å bli et land med et fascistisk diktatur.

Anklager om illojalitet og krav om å avsverge oppfatninger, gjør at den nåværende regjering i Ukraina beviser at det i Ukraina ikke lenger verken eksisterer kompromiss, demokrati, ytringsfrihet eller rettssikkerhet.

Som et resultat av dette vil Ukrainas befolkning samlet aldri kunne oppnå fred og ro.

Ved å egge til hat og fremmedfrykt provoserer den nåværende Ukrainske regjeringen frem sosiale konflikter og forhold som legger til rette for en borgerkrig.

Vi appellerer til dere, kjære kamerater, om å gi deres solidaritet med 120.000 ukrainske kommunister, og ved en felles front å fordømme de systematiske handlingene til de ukrainske myndigheter mot å forby det Ukrainske Kommunistiske Parti.

 

Vennlig hilsen,

 

Førstesekretær

av sentralkomiteen

i Ukrainas Kommunistiske Parti,

Parlamentariskleder for kommunistene

i det Ukrainske parlament,

 

Petro Symonenko

Appellen er oversatt av Geir Skavern, NKP Midt-Norge.

Appellen er tilgjengelig på engelsk og russiske her:

http://www.solidnet.org/ukraine-communist-party-of-ukraine/cp-of-ukraine-the-information-from-communist-party-of-ukraine-en-ru

 Utskrift