Aksjon mot Expert i Trondheim

Skrevet . Publisert i Midt-Norge

 

Takk, sa hun - en kvinne med mann og barn - og gikk inn i butikksenteret. Like etter kom hun ut igjen. Nei, da får vi gå i en av de andre butikkene da, smilte hun.

NKP i Trondheim var på plass ved Expert-butikken på Lade i dag. Vi delte ut flyers med oppfordring til forbrukerboikott og informasjon om Experts uakseptable fremferd. Det var mange som tok i mot flyersene vi delte ut, og mange som delte synet om at Expert hadde gått for langt. Familien nevnt ovenfor, de kom forbi igjen mens vi enda sto der. Med en bærepose fra en annen elektronikkforretning.  

Alle trenger å vite sin lønn og å ha tryggheten med fastlønn for å kunne betjene lån og ha forutsigbarhet i livet.

Et liv basert bonuslønninger tilhører fortiden!


Expert har sagt opp tariffavtalen med LO-forbundet Handel og Kontor. Expert har meldt seg ut av arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

• Expert fjerner ulempetillegg for jobbing på kveldstid og i helger, og vil   i stedet øke bonusene.
• De ansatte kan kanskje tjene som før, om de klarer å selge mer.
• Andre rettigheter forsvinner også, som f.eks. muligheten til å bli    AFP-pensjonist 62 år gammel.

Expert sier de gjennomførte en «demokratisk avstemning»

• Når ansatte blir tatt til side av ledelsen og får beskjed om at «dette går dere for», så sier det seg selv at om ikke de stemmer «riktig», så ødelegger de for ledelsen.

 
Expert er ett firma med historie for å sikre eierne profitt på bekostning av de ansatte. I 2013 skrøt de av å si opp 1432 ansatte. Expert er en prøvekanin: Mange butikker mangler tariffavtale. Det som er spesielt med Expert er at de reverserer arbeidet som er gjort. For å forhindre at en slik utvikling – hvor arbeidsgivere sier opp tariffavtaler – må det handles nå. De ønsker å knuse det organiserte arbeidslivet – og fra ta oss hardt tilkjempede rettigheter. Derfor er det viktig med bred oppslutning og kamp – For å si:
Dette aksepterer vi ikke!

 

 

 

 

Utskrift