Opp på barrikaden fram!

Skrevet . Publisert i Midt-Norge

Hurtigrutekaia i Trondheim: Lørdag 9. april:

Av: Arne Margido Bye

Dagens aksjon ved nordgående hurtigrute Nordlys avsluttet. Vi var fire kamerater som var der; Hilmar Sæther, Stig Ødegaard, Ragnar Ness og undertegnede. Bra respons fra de reisende hovedsakelig tyskere og franskmenn. Også havnearbeiderne ga positivitet.

Hilmar Sæter nettopp fylt 85 år, en sann proletar og klassekjemper stiller opp for havnearbeiderne. Et langt liv som aktiv og bevisst kommunist og fagforenings tillitsvalgt har lært ham at arbeiderklassen må stå sammen og vise solidaritet med hverandre dersom kampen mot arbeidskjøperne skal vinnes.

Hilmar påpeker at i dag har vi en generasjon arbeidskjøpere som er mer aggressive og kyniske i jakten på profitt enn noen gang. De krever omkamp på omkamp om de rettigheter og avtaler arbeiderklassen har tilkjempet seg gjennom generasjoner. Derfor er det så viktig at det vises solidaritet med de som kjemper for gode og sikre arbeidsplasser.
Havnearbeidernes kamp er en prinsipielt viktig kamp som hele arbeiderklassen bør støtte. Spesielt bør ungdommen støtte opp om og ta del i denne kampen. Gjør de ikke det kan det være for sent når de selv blir utsatt for angrep fra arbeidskjøperne.

«Det naturlige hadde vært at kaia i dag hadde vært full av unge fagorganiserte som viste sin solidaritet med havnearbeiderne i Tromsø, og ikke av eldre som meg» avslutter ham og løfter en knyttet hand til en kameratslig hilsen og tegn til å fortsatt stå på.

Resterende løpesedler er på kontoret. Ny aksjon i morgen. Da er det MS Finnmarken.

Utskrift