Aksjon på hurtigrutekaia i Trondheim

Skrevet . Publisert i Midt-Norge

 

Klassekampen tar ikke ferie, så aksjonistene må være klare. I Trondheim lørdag 3. juli gikk lokallagets Geir Skavern (NKP) og Audun Blix Nordlid (UngKom) på Hurtigrutekaia for å delta på løpeseddelutdeling sammen med Rune Aspaas, leder for Trondheim Kai- og Losseforening.

NKP begynte aksjonene i Trondheim 13. mars, og vi har vært på kaia nærmest hver helg siden. LO i Trondheim og Trondheim Kai- og Losseforening (Transportarbeiderforbundet) har tatt over aksjonene, men NKPs aksjonister kan like vel melde sin deltagelse til NKP Midt-Norge.

midt-norge@nkp.no

 

Datoer er:

Juli:
Tirsdag 5., lørdag 9.
Tirsdag 12., lørdag 16.
Tirsdag 19. Lørdag 23.
Tirsdag 26. Lørdag 30.

August:
Tirsdag 2. Lørdag 6.
Tirsdag 9. Lørdag 13.
Tirsdag 16.

 

16. og 17. august er tidspunktet for meklingen i forbindelse med hovedoppgjøret mellom Transportarbeiderforbundet og NHO Logistikk og Transport. 18. august vil aksjonene ta en annen form, ettersom det mest sannsynlig vil gå til en streik i norske havner. Det er lite sannsynlig at NHO i første omgang vil innfri NTFs krav om fortrinnsrett og innplassering av ILO 137 i tariffavtalene.

Aksjonene på hurtigrutekaia i Trondheim er til støtte for havnearbeiderne i Tromsø - som ble tatt ut i sympatistreik i desember 2013. I Tromsø bruker bedriften Nor Lines streikebrytere for å undergrave streiken; Og når det er blokader i Tromsø slipper hurtigruten passasjerene av på hurtigrutekaia på Prostneset, og går deretter til Nor Lines private kai på Skattøra for lossing og lasting av gods. Hurtigruten spiller lojalt med på streikebryterlaget.

 

Kamerater, deres tid er nå! Bli med!

Utskrift