TYRKIAS KOMMUNISTISKE PARTIS GENERALSEKRETÆR DØMT TIL FENGSEL

Skrevet . Publisert i 2018

I Istanbul den 18. januar ble generalsekretær i TKP Kemal Okuyan dømt til

11 mnd. og 20 dg. fengsel, fordi han iflg. den offentlige anklageren skal ha kalt Tyrkias president Erdogan for en "galning" i en artikkel.

Undertrykkingen av annerledes tenkende har foregått over lengre tid og gjennomføres systematisk. I tillegg til TKPs medlemmer går den mer alment ut over en bredere del av befolkningen, og har slått til mot opposisjonelle innlegg i sosiale medier. Bare i løpet av de siste dagene har myndighetene anholdt et hundretall kritikere mot Tyrkias militære intervensjon i Syria.

Okuyan har understreket at TKPs kritikk retter seg mot det kapitalistiske systemet, som går hånd i hånd med den økende undertrykkelsen. Samtidig ser partiet den tyrkiske statens tiltak som et svakhetstegn hos den herskende borgerklassen, som med bakgrunn i de fordypete sosiale motsetningene allerede har innført et flertall demonstrasjons og streikeforbud.

Eierklassen håper på denne måten å hindre arbeiderklassen å organisere seg mot den folkefiendtlige politikkens system.

NKP uttrykker proletarisk internasjonal solidaritet med TKP og det tyrkiske folk som i stadig større grad utsettes for undertrykkende tiltak, som har styrken til å se en løsning sammen med våre tyrkiske kamerater, i den revolusjonære kampen mot det som er årsaken til det, for sosialismen!

NKP

Utskrift