Åpent brev til statsminister Erna Solberg

Fra NKP Sentralkomiteen, 3. juni 2018

 

HAR STATSMINISTER ERNA SOLBERG MEDVIRKET AKTIVT I NATOS ARBEID FOR Å FÅ COLOMBIA MED SOM NATOS FØRSTE «GLOBAL PARTNER»?

Colombias president Juan Manuel Santos ble tildelt Nobels Fredspris i 2016, for fredsavtalen som ble inngått mellom Colombias regjering og FARC geriljaen.

Cuba og Norge medvirket aktivt i dette arbeidet, for å få slutt på den årelange blodige borgerkrigen i landet, og etablere fred og forsoning i landet og området.

Ved å godta NATO i Colombia bryter president Juan Manuel Santos Tlatelolco-traktaten (1969) som forbyr atomvåpen i Latin-Amerika og Karibia, og Celac Havana Erklæringen (2014) som proklamerer Latin-Amerika og Karibia som en fredssone.

NATO arbeider mot atomnedrustning i FN, tviholder på atomvåpen og en aggressiv førsteslagsstrategi. NATO stod bak militær intervensjon, massiv bombing, og mord på selvstendige Libyas leder Muammar Gadaffi i 2011.

Innføring av NATO i Colombia er et klart brudd med intensjonen om fred og forsoning i landet og området!

Colombias nærmeste nabo Den Bolivarianske Republikken Venezuela har gitt vanlige og fattige folk demokratiske, sosiale og økonomiske rettigheter, og nasjonalisert oljeproduksjonen som ledd i arbeidet. Uhørt for den rike og privilegerte overklassen, som samarbeidet med USA i det mislykte kuppforsøket mot Chavez i 2002 og har undergravd og sabotert økonomien i landet siden.

«Mainstream media» serverer systematisk forvrengt informasjon for demonisering av president Nicolas Maduro og regjeringen, for å legitimere militærkupp og invasjon. President Maduro har invitert opposisjonen til dialog for fred og forsoning.

Har vår statsminister Erna Solberg deltatt aktivt i NATOs arbeid for å få Colombia med som NATOs første «global partner», så betyr det legitimering og militær støtte til militærkupp mot Venezuelas regjering, og invasjon, slik at USA i samarbeid med overklassen kan sikre seg kontrollen over Venezuelas enorme oljereserver, på vanlige og fattige folks bekostning. Altså IKKE fred og forsoning, men klart brudd på internasjonal folkerett; brudd på Venezuelas nasjonale selvstendighet og rett til selvbestemmelse.

 

Runa Evensen leder                      Svend Haakon Jacobsen internasjonal sekretær

.

Utskrift E-post

Norges Kommunistiske Parti

 Bokmål -  Nynorsk -  Engelsk

Besøksadresse  Helgesensgate 21, Oslo
Kontaktskjema finner du her Distriktene finner du her
Postadresse Kiledalen 21, 4619 Mosby

Organisasjonsnr: 985 002 967 - Telefon: 994 51 476 (leder) - Kontonr: 7878 05 37247

ARBEIDERMAKT
MOT KAPITALMAKT!