JA, HVEM ELSKER DETTE LANDET?

Mens hele verden krysser fingre og tær for at avtalen mellom Trump og Jung-Un vil bety starten på global atomnedrustning, avspenning og fredeligere tider, ruster den amerikanske presidenten for fullt opp til krig på norsk jord. Tirsdag ble det kjent at den norske borgerlige regjeringen sier ja til å doble antallet US Marines-soldater på norsk jord til 700 stykk. Disse skal også stasjoneres enda nærmere grensen til Russland.

Norges Kommunistiske Parti (NKP) mener dette ikke er tillitsvekkende fredspolitikk, men en aggressiv uforutsigbar provokasjon fra NATO og Norges regjering.

Samtidig sier regjeringen ja til fire amerikanske kampfly på Rygge flyplass, fem amerikanske overvåkningsfly på Andøya og den amerikanske overvåkningsradaren og rakettskjoldet i Vardø er under bygging. Forhåndslagring av militært stridsutstyr i Trøndelag er på plass. Fra august til november er Norge vertsnasjon for NATO-øvelsen Trident Juncture, den største på ti-år, med mer enn 40 000 soldater fra 30 land. Alle svenske husstander har mottatt brosjyren «Om krisen eller krigen kommer», der de bes om å handle inn hermetikk, som om det beskytter mot atomkrig. Hva er det de regjerende vet som ikke befolkningen informeres om? Jo, de forventer en reaksjon fra Russland.

Merkelig?

Befolkningen blir informert om at alt dette er i tilfelle krise og krig, mens regjeringen legger ned avdeling etter avdeling i det norske forsvaret. Hvor er logikken? Dette beviser at NATO-medlemskap svekker vårt eget norske suverene forsvar og at regjeringen avliver restene.

Regjeringen stoler ennå blindt på uberegnelige Trump og utfører lydig amerikanske ordrer uten å mukke, og ofrer gjerne også Nord-Norge i kampen. NKP tar sterkt avstand fra at Norge blir trukket inn i kampen om å forsvare USAs imperialistiske imperium, antakeligvis i håp om at Norge kan sikre seg noe av profitten på krigsmateriell.

Utstasjoneringen er brudd på norsk basepolitikk, i og med at ordningen skal evalueres først i 2022. Mer permanent enn dette blir det ikke, og drapsmaskinene er kommet for å bli på basene i nord. Fem år er like lenge som 2. verdenskrig varte. General Niel E. Nelson sier selv at Værnes skal bli hovedbasen for amerikanske soldater i Europa.

«Nord-Atlanteren og nordområdene er viktig for å forsvare vesten» på grunn av «en endret sikkerhetspolitisk situasjon», sier forsvarsministeren (H). Tror de folk er dumme? Man skal stoppe, mens leken er god.NKP elsker dette landet. Slutt med krigshissingen! Vi vil ha fred! Ikke avfolk Nord-Norge for å gjøre klar til en slagmark der.

Ja til avspenning og nedrustning. Norge ut av NATO, og styrk det suverene norske forsvaret. NATO må stoppes, ja til regjeringsskifte og amerikanske soldater; reis hjem!

Runa Evensen, leder.

Stig Ødegaard, 1. sekretær.

Norges Kommunistiske Parti

Utskrift E-post

Norges Kommunistiske Parti

 Bokmål -  Nynorsk -  Engelsk

Besøksadresse  Helgesensgate 21, Oslo
Kontaktskjema finner du her Distriktene finner du her
Postadresse Kiledalen 21, 4619 Mosby

Organisasjonsnr: 985 002 967 - Telefon: 994 51 476 (leder) - Kontonr: 7878 05 37247

ARBEIDERMAKT
MOT KAPITALMAKT!